dimarts, 30 d’abril del 2024

EL MINI

FESTIVAL DE CULTURA INDEPENDENT DE BARCELONA

18:00 HOLA LIS

19:00 ADERYN

20:00 MIKI BERENYI TRIO

DS. 27 ABR’24

CENTRE CULTURAL ALBAREDA - BARCELONA

ASSISTÈNCIES

El Minifestival, convertit en un clàssic, porta enriquint l’activitat musical de Barcelona des de 1995. És una de les poques, indestructibles i continuades cites, que cada any esperem per la primavera.

Entremig d’efemèrides prèvies que es van produir el mes de febrer i març, com diferents taules rodones, una exposició fotogràfica commemorant els 30 anys del Mini i el Curt-Movies, una mostra de curtmetratges i videoclips de producció pròpia, la tanda de concerts del dissabte tancava l’edició d’aquest any.

Gairebé sempre, el cartell resulta una agradable sorpresa per la seva perspicàcia alhora de la confecció i aquest any no ha estat diferent. Aporten propostes més o menys noves, emergents i un respectable suggeriment veterà que mai falla.

Va obrir Hola Lis, la proposta intimista d’Elisa Bernal recollida en el disc Foravila publicat l’any passat a través dels segells barcelonins El Genio Equivocado i Ultra-Local Records

Hola Lis

Després de formar part d’Hivernales i fer diverses col·laboracions, es llança per mostrar-nos el seu univers més personal. Així, la tarda de dissabte, en mig d’un silenci poc freqüent en un concert – potser perquè és el Minifestival – va evidenciar les grans possibilitats de les que Bernal disposa per fer-ho, tant en format entretemps com calitxós.


Hola Lis

La va seguir l’indie-pop d’Aderyn (Lisa Martin), una banda gal·lesa de riffs contagiosos i estètica atrotinada. Tenen un darrer EP editat l’octubre passat, Sea Glass, que ens retorna als excitants hits dels 90 que ens renovaven l’energia sense necessitat de carregador.


Aderyn

Tancava Miki Berenyi (amb disc a la vista) de la venerada banda Lush, responsable d’un dels sons dominants de l’escena britànica dels 90. Com en els darrers concerts que està donant, l’acompanyaven K.J. “Moose” McKillop a la guitarra dels no menys bàsics Moose i el veterà músic Oliver Cherer (Aircooled, Silver Servants, Gilroy Mere). 

Miki Berenyi

Vam poder escoltar Hurricane, Vertigo, Kinch i alguns clàssics com For Love i Ladykillers de Lush, i Everlastingly Yours de la seva altra banda, Piroshka, escoltades totes elles amb llàgrimes als ulls.


Miki Berenyi Trio

A primera hora de la tarda i en les mateixes instal·lacions del Poble-Sec, Berenyi va fer la presentació del seu llibre Fingers Crossed – How Music Saved Me From Success editat a finals de 2022 i que La Contra va anunciar, que editarà en castellà aquest proper mes de juliol. 



Ho va fer amb preguntes que Estanis Solsona, articulista musical i màxim conductor del blog Picadura de Abeja li va fer al llarg de gairebé una hora de rellotge. Excel·lents propostes, diferents, properes en tots els sentits i plenes de generosa honestedat.



          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada