dimecres, 1 de maig del 2024

HAN DEIXAT AQUEST PLANETA...

TRASPASSOS / ABRIL 2024

EFECTES SECUNDARIS DE LA FAMOSA VACUNA / CÀNCER / ALTRES: 08

PER EFECTES DE LA GRAVÍSSIMA SEQUERA: 00

NO SABEN / NO CONTESTEN: 06

Conseqüència de venir d’una societat masclista, és el fet que en la selecció del mes, no podem destacar més que dues dones.

Per una qüestió exclusivament de normalització del col·lectiu, és de suposar que això canviarà aviat. Aquestes son algunes de les persones traspassades aquest darrer mes (encetem l’informe però, amb tres de l’anterior mes que se’ns van escapar):

Una d’elles, el  teclista de The Remains, Bill Briggs. Va morir el 26 del mes passat poc després de fer els 78 anys. La seva filla va informar de la notícia i va dir que patia múltiples problemes de salut sense que tingués ganes d’especificar més, cosa que s’entén.

Bill Briggs (a l'esquerra de la foto)

El 31 de marc traspassava Sawako Kato, artista nascuda al Japó Li agradava dir que el què feia era escultura sonora. Abastava electrònica i performance. Ara es trobava treballant a França en un projecte relacionat amb la física quàntica. Va morir de càncer als 45 anys, a casa seva de Tokio.

Sawako Kato

El tercer, l’artista visual i il·lustrador nord-americà REX, referent de l’escena i l’art fetitxe gay de la subcultura S&M durant les dècades dels 70 i 80 tant a Nova York com a San Francisco. Com el fotògraf Robert Mapplethorpe, va tenir molts problemes per exposar la seva obra. Va traspassar a finals de març a Amsterdam, sense especificar data. La llegenda diu que al ser abandonat només néixer es fa impossible saber el seu nom real i edat. Hi ha qui diu 76 -77 anys i altres 80-81. La causa del traspàs, encara menys.

REX

Ja el dia 1 d’abril, el guitarrista dels Waldflowers, Michael Ward. Va ser també membre fundador d’School Of Fish i va participar com a músic d’estudi en nombrosos àlbums d’artistes contemporanis seus. Va morir amb 57 anys per complicacions de la severa diabetis.

El dijous 4, Graeme Naysmith, guitarrista de la banda anglesa Pale Saints. El seu debut amb l’àlbum The Comforts Of Madness (4AD – 1990) es manté en l’estatus d’imprescindible. Mai ha deixat de fer música, darrerament amb X-Ray-Eyes, la seva darrera banda. Tenia 57 anys i la causa concreta no s’ha donat a conèixer.

Graeme Naysmith (a l'esquerra de la foto)

El cantant i percussionista holandès (encara que va començar als teclats) Max Werner. Va ser membre fundador de Kayak, la banda sorgida a principis dels 70 amb una certa repercussió en el que es va dir rock-simfònic. Ho ha fet el dia 9. Tenia 70 anys i no s’ha fet saber la causa concreta.

Max Werner

Dan Wallin, l’enginyer de so al darrera de clàssics com Bullitt, The Wild Bunch, Nashville o Woodstock, per la que va estar nominat a l’Oscar. Va traspassar la matinada de dimecres 10 a Hawaii, on residia des de 2013. La causa, que tenia 97 anys.

El dia 12, Lucy Rimmer, qui va ser vocalista dels clau The Fall, en alguns dels seus àlbums. De fet va ser el divendres 12 que es va donar la notícia del seu traspàs, i ni on ni perquè.

Lucy Rimmer

El 16, el baixista i membre fundador de The Masters Apprentices, Gavin Webb. Va traspassar amb 77 anys en el Royal Adelaide Hospital d’un càncer amb el que vivia des de feia sis anys.

Gavin Webb

El 18 el també baixista Steve Kille dels nord-americans Dead Meadow. Kille també tocava el sitar i va produir alguns dels àlbums de la banda. No hi ha gaires detalls del traspàs. Tenia 50 anys.

Steve Kille

El mateix dia, Dickey Betts, conegut com a Ramblin Man, cantant, guitarrista i co-fundador dels Allman Brothers. L’agost de 2018 va patir un vessament cerebral començant la baixada. Un càncer i l’EPOC van acabar la feina. Un dels personatges de la pel·lícula Almost Famous està inspirat en ell. Va morir a Osprey, Florida amb 80 anys.

Dickey Betts

L’endemà ho feia Larry Page, conegut especialment per ser el propietari de les independents angleses Page One Records i després de Penny Farthing Records. Va produir Wild Thing dels Troggs i va ser manager d’ells i dels Kinks. Va traspassar amb 87 anys a Avoca Beach, AUS sense que hagi transcendit causa.

Larry Page

El fundador i teclista dels Moody Blues, Mike Pinder, que va estar-hi fins el 1978. Va contribuir bastant a que el mellotron fos molt present en la música de la dècada dels 60. Traspassava el dia 24 amb 82 anys a casa seva a Califòrnia. Patia una demència des de feia alguns anys. 

Mike Pinder

El darrer dia del mes, l’honorable Duane Eddy, estrella del rock’n’roll a finals dels 50 i principis dels 60, creador del twang, l’estil entra-tallat que utilitzava al tocar la guitarra amb el que es va fer popular. Va traspassar ahir a casa seva a Franklin, Tennessee amb 86 anys. La causa, segons ha comunicat la seva dona, un càncer i les seves complicacions. Ens veiem.









        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada