divendres, 3 de maig del 2024

LA IMPORTÀNCIA DELS SÍMBOLS

CLARISSA CONNELLY – “WORLD OF WORK”

NOU REGISTRE

Si hem de parlar de l’actual música folk, ràpidament se’ns posaran a tremolar les cames. Hi ha massa folk paparra, simplificant-ho.

Però per sort, encara hi ha músics que recullen el llegat de compositors anteriors a ells. Aquells que s’inspiraven en tradicions i llegendes, amb els que viatjaven - i seguim viatjant - a través del temps. Un d’aquests músics és Clarissa Connelly. Va néixer a Fife, Escòcia, petita ciutat a sobre de la màgica Edimburg i que de més jove, es va mudar a Copenhaguen on va continuar empaitant pedres i campanes carregades d’història.

El 2018 amb l’EP Tech Duinn, nom d’una porta espiritual en el mite celta, va fer que tots ens fixéssim en ella. Amb The Voyager, el seu darrer disc, del 2021, se li va haver de posar la corona, seguida de genuflexió. Ara, via Warp Recods, treu World Of Work on continua endinsant-se en paisatges, però aquests, més filosòfics.



El títol de l’àlbum està agafat del llibre L’Erotisme, de l’escriptor i pensador francès Georges Bataille. ‘L’home ha arribat a conèixer el mon exterior (el treball), però continua ignorant la seva pròpia naturalesa’ comenta Connelly que senyala que els dos “personatges” principals del disc son el treball i el desig. El primer representa allò profà, el mundà i el segon, l’exaltació, l’art i l’èxtasi. Estats amb els que a través seu, seguirem viatjant.







            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada