divendres, 21 d’octubre del 2022

JOHN CALE, SERENA PERMANÈNCIA

A LA VISTA

Nasío pa la músicaJohn Cale, dona una enèsima volta a la seva extraordinària creativitat i en un nou gir, ens catapulta a l’abstracció de les grans obres.

Des de Lazy Day de 2020 i alguna col·laboració com la de Kelly Lee Owens, que estàvem a l’expectativa. Però a l’agost ja vam tenir noticies de que alguna cosa es coïa amb el single Night Crawling. Ara ja s’ha fet públic que, per passades les entranyables festes de Nadal i via Domino Records, hi haurà disponible, una dècada després de Shifty Adventures In Nookie Wood, un nou doble àlbum senceret.

Es dirà Mercy i inclou aportacions de personal com Animal Collective, del col·lectiu experimental anglès Fat White Family, del duo d’electro-pop Sylvan Esso de la prestigiosa productora nord-americana Laurel Halo i la cantant colombiana-canadenca Tei Shi, a més de Weyes Blood.

Del tall que ha compartit, aquest Story Of Blood, Cale ha explicat: ‘Havia estat escoltant el darrer disc de Weyes Blood i em va venir al cap la veu de Natalie Mering. Vaig pensar que si podia fer-la participar cantant amb mi, seria preciós... i el que vaig obtenir va ser una altra cosa! Una vegada vaig entendre la versatilitat de la seva veu, va ser com si hagués escrit la cançó pensant en ella tot el temps. El seu enfocament intrèpid de la tonalitat, va ser una sorpresa inesperada. Inclús hi ha un petit passatge que és la viva veu de Nico’.

Amb 80 anys i a través del disc, Cale va tenir humor i l’ànim per parlar-nos de tota l’enfangada en la que ens trobem: la dreta de sempre, les retallades de drets civils i tot lo que ens van deixant anar, virus, el mal dit “canvi climàtic”, etc. Quan sigui gran, vull ser com ell.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada