dimecres, 9 d’abril del 2014

KENNY RANKIN – FAMILY / 1970 (MERCURY)

DISCOS
 
A finals dels seixanta i primers setanta, algú va fer un encanteri a través del qual, molts cantants van desenvolupar un sisè sentit que els dotava de l’habilitat de crear grans obres vocals/musicals, mig standards, mig pop, que perduren en l’horitzó de la música. Aquesta n’és una.
 
A diferencia de Mind-Rusters del 1967, l’àlbum de debut de Kenny Rankin on hi signa alguns cançons, i el tercer, Like A Seed on ja eren solament temes d’ell, aquest, com que està al mig, pràcticament tot son versions. Però quines versions.
 
Up On The Roof de la parelleta King/Goffin, Mountains Of Marian de Gordon Lightfoot amb l’acústica en primer pla, vents en segon i orquestració en tercer, While My Guitar Gently Weeps de George Harrison amb un clavicordi portant la tonada o la balada House Of Gold de Hank Williams. Obre la segona cara un altre tema Beatles, Dear Prudence, seguit de Needle Of Death de Bert Jansch on fa gala del seu domini amb la guitarra, no en va figura amb aquest instrument en els crèdits del Bringing It All Back Home de Dylan o la increïble Sittin’ On The Dock Of The Bay d’Otis Redding. Un exemple de sensibilitat. 
 
 
 
Rankin va veure la llum el 1940 a Nova York. D’adolescent ja signa amb Decca. A mitjans dels seixanta, es deixar influir per Laura Nyro, que la va conèixer al Greenwich Village i de qui deia que era l’espectre de la passió. Fins l’any 1975, va editar cinc discos sota la influència de l’encanteri que parlava al començar a escriure aquests ja extens paràgraf i després d’una variada carrera, va morir el 2009 amb 69 anys, a Los Angeles.
 
Un paio d’aquests que passa de puntetes però que deixa un rastre dolç que dignifica la música. 
 
Les fotos del disc, de Richard Avedon.
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada