dissabte, 25 de maig del 2019

JULIOL DE 1969

D’ESQUITLLADA

portada del Washington Post del 21 de juliol de 1969

Des de molt abans que Richard Rodgers i Lorenz Hart cantessin allò de Blue Moon, o Johnny Mercer i Henry Mancini composessin Moon River per a que Audrey Hepburn la xiuxiuegés a Breakfast at Tiffany’s, el nostre estimat satèl·lit ha estat masegat per dalt, per baix, pel costat que es veu i pel que li cantaven els britànics Pink Floyd el 1973. Va ser clau de volta per a Georges Méliès a l'hora de fer Le Voyage dans la Lune el 1902, inspirada en els llibres De la Terre à la Lune de Jules Verne i The First Men in the Moon d’H.G.Wells. O per en Joan Font i els seus Comediants amb l’espectacle La Nit, estrenat l’octubre del 1987, per buscar dues obres diferents encara que no tant. Però amb el que s’emporta la palma és amb el que aquest any en fa cinquanta: la seva profanació amb la ficada de pota de l’Armstrong i l’Aldrin amb l’Apolo 11.

La Nit – Comediants

Al llarg de l’any, hi ha previst un gran nombre d’actes per commemorar-ho. Exposicions com Fly Me To The Moon a la galeria Kunsthaus de Zürich, al Gran Palais de Paris amb La Lune – Du Voyage Réel aux Voyages Imaginaires, Apollo’s Muse: the Moon in the Age of Photography al MET de Nova York, The Moon Festival a diferents espais de Londres o Tintin and the Moon al CosmoCaixa de Barcelona.

Space walk de Yinka Shonibare (2002) que es pot veure a la Kunsthaus


Això, sempre que l’argument de Capricorn One, la pel·licula de Peter Hyams realitzada el 1977, sigui només un sopar de duro.

fotograma de Capricorn One (1977)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada