dimarts, 31 d’octubre del 2023

ASCENSIÓ AL CEL

TITANIC – “VIDRIO”

NOU REGISTRE

Pel dia de Tots Sants, en un moment o altre, sempre s’acaba parlant del Día de Muertos mexicà. De com de bé que sembla que s’ho passen.

A Ciutat de Mèxic hi ha una escena de música experimental que va en augment. Nascuda a Guatemala, però resident a la capital mexicana, Mabe Fratti és una d’aquestes ments inquietes al davant de diferents propostes. El multi-instrumentista Héctor Tosta (I. La Católica), veneçolà però també instal·lat a Ciutat de Mèxic, és una altra d’aquestes ments. 

Encara que cadascú està amb les seves coses – Fratti te a punt un àlbum amb Amor Muere – han trobat el temps per desenvolupar una proposta d’exquisit pop de cambra amb el nom de Titanic i debutar amb l’àlbum Vidrio, enregistrat als Tinho Studios, Progreso Nacional i Pedro y el Lobo Studios, que ha sortit fa 10 dies de la mà de Unheard of Hope.



Amb uns complexos i rics arranjaments per orquestra organitzats per Tosta, la veu de Fratti navega sense complexos al llarg del trajecte del disc amb vuit temes que poden acabar fregant el free-jazz. La incorporació del saxo de Jarrett Gilgore en aquest misteriós Hotel Elizabeth, mentre Fratti ens xiuxiueja que #no me puedo resistir# i que #ya no puedo parar#, ens introdueix en la vigília de la nostra ensopida i tradicional festivitat i ens consolem pensant que nosaltres, tampoc ens podem resistir i tampoc podem parar de menjar panellets, que no ens convenen.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada