dimecres, 30 de gener del 2013

FUNK & SOUL RECORDS

Ronda de Sant Pau, 17 – 19 / Galeries Olímpia – local 8 
 
Raval Groove es mou. I aprofito l’ocasió, per fer una passejada pel barri que més estimo. Creuo el xino des de la Rambla, tallant pel carrer de Sant Pau que el faig de punta a punta i arribo a la Ronda. M’és molt difícil deixar de sorprendre’m a l’observar la mutació soferta per aquest singular territori de Barcelona. Passo per davant del Liceu, catedral de la decadència capitalista, pel mar de botigues de mòbils que l’inunda, per davant de les històriques putes que s’arrengleren a tocar de la nova Filmoteca, pel pavelló esportiu que, potser allà on ara hi ha la pista de basquet, hi havia hagut l’enyorat Saló Diana, i per l’ església de Sant Pau del Camp, resistint en nom de la cristiandat enmig de territori enemic.  
 
Però no s’acaba aquí la meva sobrenatural ruta. Vaig a la recerca d’una nova botiga de discos exclusivament de vinils, que està oberta oficialment des del dissabte. Porto l’adreça i no hi ha pèrdua, encara que estigui en l’interior d’unes galeries on, a part d’una botiga de roba per criatures, no hi ha gairebé cap comerç obert, o encara que estigui encofurnada al fons d’un passadís, fent cantonada amb un altre que no va enlloc. Hi vaig perquè me n’han parlat, sinó, com si no existís. Dedueixo que el lloguer deu compensar i molt.  
 
 
 
 
Els que intenten viure de la venda de discos es queixen de que, justament, això no passa gaire. Com sobreviure? Potser amb poca despesa de local? O amb la manca de personal contractat? O amb l’especialització? A les cubetes: funk, soul, R&B, disco, latin i similars, estils ara per gent molt enrotllada. La pàgina a internet, en espanyol, anglès i xinés. 
 
Admirable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada