dimecres, 2 d’octubre del 2013

ALGUNS TRASPASSOS RECENTS

En el transcurs del mes de setembre, hem entrat a la tardor. Potser per això, els traspassos comencen a tenyir-se d’una tonalitat més amarga. Aquests en son alguns:
 
Bobby Martin, ens deixava el dia 6, va ser un dels màxims creadors del famós So Filadèlfia que tant va dominar la dècada dels setanta. L’italià Jimmy Fontana, un dels més populars cantants dels seixanta gràcies a l’arxi-versionada cançò Il Mondo, de qui ell mateix en va fer una en català, moria el 12. El mateix dia, també traspassava l’home que va fer que ens trobem el seu cognom fins a la sopa, Ray Dolby, l’enginyer que va “inventar” el conegut sistema de so. El 15, amb 69 anys, ens deixava Jackie Lomax, prolífic músic, col·laborador entre molts d’altres de George Harrison, Gene Clark, P.F.Sloan, Jeff Beck o Nicky Hopkins.
 
Ray Milton Dolby 
 
John Richard ‘Jackie’ Lomax

Jimmy Ponder, l’endemà, també no massa gran, 67 anys, abans de tocar l’èxit tot sol, va ser al costat de Lou Donaldson o Donald Byrd. El dia següent, amb 66, Roger Pope, membre de les bandes angleses The Soul Agents i The Loot a la bateria a part de multitud de treballs amb gent com Elton John, Harry Nilsson o Chris Britton. El següent, el 18, ens deixava Lindsay Cooper, compositora i multi-instrumentista, així com també una dinàmica agitadora política, va ser membre de la millor escena Canterbury i dels moviments avantguardistes posteriors.
 
Lindsay Cooper 

Russell ‘Skip’ Gildersleeve, enginyer de so de bandes com Steely Dan començava a passar el dia 19 amb 57. Alan Jones, un altre bateria, membre de The Dentists, responsables de Some People Are On The Pitch They Think It’s All Over It Is Now, asfixiat, amb 47 anys, per un incendi a casa seva, a Kent el dia 20. Pat Fear, guitarra de la incommensurable banda de Los Angeles White Flag, moria el 24 amb 52 anys i deixa una història musico-social que treu el singlot. Tanco amb la recent i sorprenent mort aquest dilluns del també bateria Josep Fortuny de la Dharma. Traspassava amb 61 anys sense dir res, a casa seva, deixant-nos a tots amb una cara de pasta de moniato que costarà que marxi.
 
Josep Fortuny
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada