divendres, 4 de maig del 2018

RE - VIVINT

1968 – 2018
INDEFINIT

“Cours camarade, le vieux monde est derrière toi”

Crisi social i política, però, sobre tot, gran explosió d’ira, de còlera continguda i reprimida, de rebel·lió contra el ‘vieux monde’ que fastigueja, que avorreix, que condemna a l’estupidesa de per vida... en el maig del 68 es van alliberar els més profunds sentiments i els anhels més inajornables de milers i milers de joves: VIURE sense condicions, sense repressió, sense reglaments, sense obscurantisme, sense consumisme, VIURE, gaudir la vida i, a través d’ella, subvertir l’ordre social que li impedeix, que la condiciona, que la converteix en una carrera sense objectiu.

La societat burgesa va aixafar i pocs han sabut o pogut reaccionar posteriorment. Els hereus de maig van canviar de terreny i, d’una forma o altra, van ser integrats al sistema. Malgrat això, maig va existir, encara que no ho sembli, i pot tornar a renéixer, avui, demà, en qualsevol moment, perquè les causes que el van fer possible segueixen continuen allà, aguditzades i més profundes.

José Ma. Vidal Villa
(fragments) Mayo’68 – Paris fue una fiesta (1978)

Aquella frase escrita al Théâtre de l’Odéon de París, avui sarcàsticament convertit en oficina de Turisme, la podríem concloure amb un ‘corre company, el nou món va darrera teu’. I és que, no ens enganyem, els dolents han guanyat. Això sí, els hi podem continuar traient la llengua.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada