dimecres, 12 de juny del 2019

DEUTSCHE PUNK – ÈPOCA DAURADA

INVOCANT

Entre el 78 i el 82, hi va haver una prolífica tanda de bandes punk a l’alemanya pre-caiguda del mur. Faltaven només uns pocs anys per a que deixessin que fos enderrocat i amb aquest, tot vestigi del veritable somni de canviar el món. Son bandes que treien un o dos discos i desapareixien, en alguns casos els membres reapareixen en un altre banda i així. Gairebé totes però, formaven part d’un teixit creatiu molt resolutiu i per descomptat també molt compromès políticament.



(insert)

Kaltwetterfront és una d’elles. Es van crear el 1978 a Hannover i Inkubationszeit va ser el seu primer disc, editat pel segell independent de la ciutat No Fun Records el 1980. Per a la portada es van inspirar en la famosa fotografia del col·lectiu Kommune 1 presa per Thomas Hesterberg el 1967 a Berlin.


Aquells dies de la Kommune 1, eren els dies posteriors a l’assassinat per part de la policia de Benno Ohnesorg en les manifestacions que hi van haver en contra de la visita del Xa de l’Iran Reza Pahlavi. Aquestes corredisses van fer aparèixer organitzacions com la Baader-Meinhof, que van equilibrar un poc la balança.


Dos anys després, el 1982, va venir el segon treball, Wenn Kaputt, Dann Wir Spass, editat pel segell també de Hannover Frostschutz Records que va ser fundat per Micha Von Eye, bateria de la banda, per a continuació, tot Déu dispersar-se en altres fronts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada