dissabte, 1 de juny del 2024

EFECTE LLANÇADORA

TRASPASSOS / MAIG 2024

EFECTES SECUNDÀRIS D’AQUELLA VACUNA  / CÀNCER / ALTRES: 06

D’EMPATX TAYLOR SWIFT: 00 (de moment)

NO SABEN/ NO CONTESTEN: 08

Aquestes son algunes de les persones que lo de la Intel·ligència Artificial, els ha deixat d’afectar.

El primer dia ja hi vam ser de ple. Traspassava l’anglès Richard Tandy, teclista de la Electric Light Orchestra i abans de The Move. Va ser el mateix Jeff Lynne qui va donar la noticia però sense especificar la causa. Tenia 76 anys.

Richard Tandy

També l’1, l’activista nord-americà Barry Romo. Veterà de la guerra del Vietnam, va participar en nombroses manifestacions anti-guerra per tot el país. Va traspassar també amb 76 anys i també sense que s’hagi donat a conèixer la causa concreta.

Barry Romo (segon per l'esquerra)

El dia 7, moria el ja sabut el músic i enginyer de so Steve Albini. Membre de Big Black i Shellac, fundador dels Electric Audio, participant en les gravacions d’àlbums per Nirvana o Pixies. Va traspassar als 61 anys a casa seva d’un infart.

L’endemà el bateria jamaicà d’Steel Pulse i percussionista a hores per UB40, Conrad Kelly. Amb 65 anys, va ser trobat mort a casa seva a Birmingham.

Conrad Kelly

El mateix dimecres, el bateria John Barbata, en actiu les dècades dels 60 i 70. Va ser membre de The Turtles, de CSN&Y, de Jefferson Airplane i Jefferson Starship fins que va patir un important accident de trànsit. No s’ha donat informació de la causa i lloc. Tenia 79 anys.

John Barbata

El dia 9, i després de que ho fes tres mesos enrere Wayne Kramer, el darrer dels MC5 viu, el bateria Dennis Thompson. Va traspassar amb 75 anys en un centre de rehabilitació de Michigan d’on es recuperava d’un atac de cor.

Dennis Thompson

El mateix 9, ho feia la llegenda del cine Roger Corman. La llista de títols que va dirigir inclou  House of Usher (1960), X: The Man with the X-Ray Eyes (1963), The Wild Angels (1966), The Trip (1967) o Bloody Mama (1970). Va traspassar amb 98 anys a casa seva de Santa Mónica sense que hagi transcendit la causa exacte.

Roger Corman

El divendres 10, moria Barbara Nawratowicz, actriu del cabaret literari polac Piwnica pod Baranami i quan va viatjar a Dinamarca l’any 1965 es va quedar per treballar com a membre de la tripulació de Radio Free Europe. Va traspassar a Suïssa als 91 anys sense que s’hagi especificat la causa exacte.

Barbara Nawratowicz

El 12, el saxofonista David Sanborn. Va tocar entre molts altres amb la Paul Butterfield Blues Band, Miles Davis, James Brown i amb David Bowie, en el seu àlbum Young Americans. Va morir a Tarrytown, NY d’un càncer als 78 anys.

David Sanborn

El dia 15 el músic anglès John Hawken. Membre de The Nashville Teens, Renaissance, Spooky Tooth, Third World War, Illusion (amb ex-membres de Renaissance), Strawbs i en altres nombrosos projectes com amb el de Claire Hamill. Va morir d’un melanoma a casa seva de Metuchen a Nova Jersey, sis dies després de fer els 84 anys.

John Hawken

Randall Fuller moria el dia 16. Cantant, baixista, compositor i membre de The Bobby Fuller Four amb el seu germà gran. Tenia 80 anys i a part d’això, no hi ha cap més informació.

Randall Fuller

L’endemà, l’hostessa de vol de la companyia American Airlines, Bette Nash. Portava volant des  de 1957 sense parar, circumstància que la feia l’hostessa amb més anys de servei del món. Vivia a Manassas i va traspassar als 88 anys d’un càncer.

Bette Nash

El dia 18, Palle Danielsson, contrabaixista de jazz nascut a Estocolm. El 1965, amb 19 anys, ja va tocar amb Bill Evans. El 1974 va entrar a formar part del segell ECM, amb músics com Jan Garbarek. Des d’aquell any fins el 1979 va ser membre del quartet de Keith Jarrett. Va traspassar amb 77 anys sense que s’hagi donat cap més informació.

Palle Danielsson

Acabem amb Doug Ingle, membre co-fundador, veu i teclista, dels Iron Butterfly. Era el darrer de la formació original. El seu In-a-Gadda-Da-Vida, ara ressonarà també a l’altre vida. El comunicat de la família diu que va traspassar tranquil·lament, gràcies a l’atenció dels PADES que es va produir el dia 24 als seus 78 anys sense que s’hagi donat més detalls.

Doug Ingle

El proper, o propera, ja s’haurà d’esperar a la següent llançadora.




       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada