dilluns, 24 de març del 2014

IDOLATRY – WHAT SACRED GAMES SHALL WE HAVE TO INVENT?

 
BLUEPROJECT FOUNDATION  
fins el 22 de juny  
ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY 
 
N’havia sentit a parlar bé i no volia deixar passar gaires dies més. Així que dijous passat m’hi vaig apropar. Se’m va fer difícil no recordar les visites a la Metrònom i pensar que el buit que va deixar la galeria al tancar ara farà 25 anys, continua provocant eco. Per això el doble interès en conèixer aquest nou espai dedicat a l’art contemporani, obert des del setembre passat. 
 
Una interessant reflexió a l’entrar, m’aporta el suficient per sobreviure en la visita a la sala del carrer Princesa de Barcelona i gaudir plenament de la sèrie d’obres exposades en el privilegiat i silenciós espai. La cosa és prou clara:
Partint del famós Aforisme 125 de La gaia Ciéncia (1882), en què el filòsof alemany Friedrich Nietzsche anunciava la “mort de Déu” Idolatry ofereix un recorregut per aquests “jocs sagrats” que la humanitat ha hagut d’inventar per sobreviure a tan important anunci. Ha après l’home contemporani a viure sense Déu o ha creat nous ídols? 
 
 
Obres dels britànics Douglas Gordon o Damien Hirst – actualment l’artista anglès viu millor pagat – del brasiler Vik Muniz, dels nord-americans Doug Aitken, Keith Haring, Jean-Michel Basquiat o el dibuixant Robert Williams – autor de la famosa portada del llibre The Acid Trip - A Complete Guide To Psychedelic Music – en són algunes de les que m’acompanyen en el trajecte.
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada