dissabte, 17 de desembre del 2016

QUARTETO EM CY

BOSSA NOVA

GUEST ARTIST


Que seria de la cultura pop sense les suggestives i acaronadores notes de la bossa brasilera. En quants paisatges de la nostra vida diària entreveiem la calidesa de les seves melodies o en busquem refugi. Recurs intemporal en infinitat d’ocasions en que ha sigut necessari donar una pinzellada d’elegància a la bogeria frenètica del pop de la mà de clàssics com Sinatra o la mateixa Ella Fitzgerald, així com recurs compositiu per a tantes i tantes bandes de pop d’arreu del planeta.




Hi ha un bon grapat de gent que va fer grans coses, component, cantant i posant el seu propi estil. Les germanes Ribeiro Leite de Sá del Quarteto em Cy formen part d'aquest grup, començant la seva carrera a les discoteques de Rio de Janeiro cap el any1964. 


amb l’influent cantautor Dorival Caymmi




Tot va ser posar-s’hi i passar a les pàgines de llibres com el que l’editorial Turner va editar el 2009, una edició en castellà de Chega de Saudade: A História e as Histórias da Bossa Nova escrit per l’escriptor i biògraf Ruy Castro. Un llibre per a seguir pas a pas com va anar la cosa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada