diumenge, 24 de setembre del 2017

THE CRAMPS

LIVE AT NAPA STATE MENTAL HOSPITAL
VÍDEO – DOCUMENT


En alguns aspectes, la societat, si més no en aquesta banda de món, ha canviat. Per exemple en el sector de les institucions psiquiàtriques. El que no sé, si per a millor o pitjor.

Era un 13 de juny del 78, en plena etapa punk, encara no havien editat res que la troupe californiana es va plantar a l’hospital mental de la localitat de Napa, a uns 100 km de San Francisco – en aquells dies eren a Nova York, o sigui que la mosca que els va picar havia de ser molt gran – per donar-hi un concert juntament amb The Mutants. Una part, 20 minuts, va ser enregistrada per un equip de Target Video i ha passat a ser un dels documents musicals més autèntic de tots els documents que es fan i es desfan, malgrat la dificultat per veure-hi alguna cosa enfocada. Al seu davant hi hauria prop d’un centenar de pacients, entre infermers, infermeres, personal de neteja i d’altres del propi centre, així com unes poques afortunades seguidores que estaven al corrent de l’esdeveniment.  

The Mutants

The Mutants


No em puc imaginar sortint d’una sessió d’electroshock i sentir la veu de Lux Interior dient “We’re The Cramps, and we’re from New York City, and we drove 3,000 miles to play for you people.” 

The Cramps

The Cramps

Jill Hoffman-Kowal de Target Video, recordava que aquell dia, les bandes van fer pels malalts molt més del que els havien estat fent des del seu ingrés a la institució: “Va ser una cosa bonica. Per aquelles persones va ser alliberador, es van divertir molt, feien veure que cantaven, pujaven a l’escenari, van ser un parell d’hores d’absoluta llibertat. No jutjaven a les bandes i aquestes no els jutjaven a ells”.

Autèntica teràpia alliberadora.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada