divendres, 15 de setembre del 2017

WARHOL, L'ART MECÀNIC

CaixaForum – BARCELONA
fins al 31 de desembre

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY


No se jo la de voltes pel món que deu portar l’obra warholiana. La de museus que porta recorreguts. Penso que s’ha convertit ja en tot un clàssic de les exposicions museístiques. A l’espai de l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, s’aturen 350 d’aquestes peces fins a finals d’any, amb obres que van des dels seus primers dibuixos fins a les darreres abans no la dinyés l’any 1987 per negligència mèdica, o també la recreació – salvant les distancies – d’algunes peculiars instal·lacions com l’ ‘Exploding Plastic Inevitable’ on actuava la Velvet Underground and Nico.



La mostra, comissariada per José Lebrero, la coordina l’ Andy Warhol Museum de Pittsburgh, el MoMA, el Pompidou i la Tate  i que segons ha explicat Patrick Moore, director del museu de Pittsburgh en la conferència de presentació, la mostra presenta el procés de creació de l’artista, representat en totes les seves diferents etapes.

Cal revisar bé les activitats generades al voltant de l’exposició. Entre el que s’hi pot trobar annexat, hi ha un grapat de conferències com la del dimecres 4 d’octubre, on el factòtum Ignacio Julià entrevistarà, a Victor Bockris un dels seus col·laboradors a la revista Interview als anys 70.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada