dilluns, 9 d’octubre del 2017

CONNOTACIONS POP A SITGES

CINEMA

Aquest any, en la 50èna edició, que va de dijous passat i fins diumenge que ve, hi trobo un ventall de propostes per a gustos diversos. Amb que em quedo jo? Amb Susan Sarandon, que ha estat l’escollida per rebre el Gran Premi Honorífic d’aquest any i la retrospectiva al fenomen Dràcula mitjançant deu títols.




Sarandon lliga pels dos destacats. Per la projecció en sessió especial de The Rocky Horror Picture Show, la meravellosa pel·lícula de Jim Sharman rodada el 1975 on interpreta una deliciosa Janet Weiss i per The Hunger de Tony Scott rodada el 1983 dins de la retrospectiva draculina i que a partir d’aquesta va viure “diuen” una curta aventura amb David Bowie.




I què dir de la retrospectiva? Dràcula serà sempre una icona pop, des dels títols produïts per la Hammer en la seva època daurada, o la dirigida per Polanski The Fearless Vampire Killers del 1967 o la produïda per Andy Warhol i dirigida per Paul Morrissey Blood For Dracula del 1974 o la pròpia The Hunger i la seva estètica vuitantera que treu el singlot. Son alguns dels títols que sempre m’humitegen i que tenen connexió directa amb el moviment artístic. 

Soc una clàssica amb aquestes coses.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada