dimarts, 3 d’abril del 2018

ELS PHANTERS DE LA MÀ D'STEPHEN SHAMES

FOTOGRAFIA

Amb el que està passant política i socialment aquí, algunes persones suposo que els hi ha sigut inevitable comparar-ho amb altres episodis de la historia viscudes en altres llocs del món on la gent duia una lluita pels seus drets, com ara la dels negres nord-americans les dècades dels seixanta i setanta.

Ara el Dolph Briscoe Center For American History de la Universitat d’Austin ha incorporat a la seva col·lecció l’arxiu fotogràfic de Stephen Shames, reconegut per captar amb la seva càmera l’activisme polític i social de bona part d’aquells anys. Va estudiar a Berkeley i allà va començar a retratar tot el merder que hi passava. Un dia es va trobar amb Bobby Seale, un dels fundadors del Black Panther Party i va ser nomenat fotògraf oficial dels panteres del 1967 al 1973. Després va viatjar pel món fotografiant la gent que viu fora de la fal·làcia de la societat del benestar.





Don Carleton, director del Centre, va dir en el moment de l’entrega: ‘El seu arxiu no només es conservarà aquí al Centre, sinó que s’utilitzarà activament en la missió d’explicar el passat nord-americà.’ Esperem que algun dia les fotografies preses durant l’1-O també facin la mateixa tasca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada