diumenge, 1 d’abril del 2018

XAVIER MISERACHS REVISAT

EPÍLEG IMPREVIST
CASA MILÀ - BARCELONA

EXPOSICIÓ

Miserachs va tenir la sort d’existir abans no entréssim al segle XXI i amb ell en la transformació de la fotografia instantània. El resultat és que es disposa d’un arxiu exclusiu i únic com pocs poden presumir-ne, que sumat a la seva qualitat tècnica i creativa el converteixen en un dels fotògrafs catalans més interessant.

Esquivant a tots els turistes que hi ha retratant l’edifici de La Pedrera es pot accedir a l’exposició que des de mitjans de març i fins a mitjans de juliol es pot veure en una nova retrospectiva dedicada a ell. Laura Terré, la comissària, explicava que dels gairebé 10.000 negatius existents se n’han seleccionat 154, representatius de tots els camps que va tocar, a part d’una setantena en color que son potser menys conegudes. Els anys seixanta i setanta li van donar molt material, Barcelona, París...

Maig 68 per a la revista  Destino

Laura Terré amb les filles del fotògraf a l'exposició
(fot. J.M.Cortina)

Terré també comenta que en temes com el de la Costa Brava, constata que Miserachs després de les primeres instantànies més idíl·liques ‘va contrastar aquella visió amb el xou que va venir després, fent-ne una crítica explicita’ traduïda en el llibre Costa Brava Show editat el 1966 per Kairos – l’editorial fundada per Salvador Pániker un any abans – amb textes de Vazquez Montalbán, algunes imatges de les quals també es poden veure a l’exposició del passeig de Gràcia.



(fot. Cristina Calderer)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada