dimarts, 24 de desembre del 2019

EL REI DE LES CRISPETES

TRASPÀS

El dia 10 d’aquest mes, als seus 97 anys, ens va dir adéu amb la mà des de Nova York, Gershon Kingsley, que poca gent sap qui era si no es diu a continuació que va ser el culpable del conegut Popcorn

Kingsley (dreta) i Bob Moog el 1970

D’origen alemany, va néixer l’octubre del 1922 però quan va fer els 24 va tocar el dos cap a Nord Amèrica on va fer tota la feina musical, especialment per diferents programes de televisió. El 1966 va enregistrar en col·laboració amb Jean-Jacques Perry l’àlbum The In Sound From Way Out! que val la pena dir-ho per fer-li una mica de justícia. Després va venir “la cançó” composada el 1969 tot i que la flauta no va sonar fins tres anys després, quan Hot Butter, una banda de covers instrumentals de Nova York, en va fer una versió i totes ens vam posar a ballar.


És una de les cançons que tothom coneix. Qui no l'ha taral·lejat alguna vegada? Però d’aquí ha dir que està considerada el primer èxit mundial de la música electrònica, potser només farem que augmentar la cultura del totxo, i no precisament el d’argila.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada