dijous, 9 de gener del 2020

LA MOVIDA, CRONICA D’UNA AGITACIÓ / 1978 – 1988

FOTO COLECTANIA – BARCELONA
FINS EL 16 DE FEBRER
EXPOSICIÓ

El nou espai de la Fundació Colectania, està acollint una interessant exposició que ens ofereix més d'un centenar de creacions entre fotografies i parafernalia variada, de la que envoltava i abastia al que es va auto-proclamar com La Movida Madrileña

fotografia extreta de la pàgina d’ EGM

Entre més d’un centenar d’objectes aportats pels propis interessats i de la col·lecció del prolífic advocat madrileny Adolfo Autric, que inclou vídeos, fanzines, revistes, cartells i caràtules de discos, el protagonisme se l’emporta lògicament les imatges de quatre dels fotògrafs que potser van viure l’escena més des de dins, son Alberto García-Alix (León-1956), Miguel Trillo (Cadiz-1953), Ouka Leele (Madrid-1957) i el ja desaparegut Pablo Pérez-Mínguez (Madrid-1946). Si més no, son els que es van endur les flors.




El primer dia, el del canapé i la birra, García-Alix recordava que el moviment, tot i ser inequívocament madrileny, la inspiració venia de Barcelona. Circumstància que corroborava Miguel Trillo i Ouka Leele. Coincideixen en reivindicar que els anys previs, 1976 i 1977, viatjaven sovint a la capital catalana per viure l’esbojarrada vida cultural de la ciutat de la que es van empeltar – abans no la destruís la corrosiva i enganyosa política de subvenció municipal, afegeixo.

També opinen igual a l’hora de criticar als que diuen que al darrera de La Movida hi havia l’alcalde Tierno Galván i els sequaços del partit cañí español pel fet que, segons ells, aquests haurien preferit continuar – i subvencionar – amb tota la colla de cantautors protesta. Imaginem-nos ara com si aquí, al darrera del rock català, diguéssim que no hi havia Convergència i Unió.

L’exposició, comissariada per Antoine de Beaupré, Pepe Font i Irene de Mendoza, ha estat coproduïda per Foto Colectania i el Festival Les Rencontres d’Arles, on va ser exposada aquesta darrera edició. 

Pablo Pérez-Mínguez, poster Rock-Ola 1983

Miguel Trillo, Madrid 1981

Miguel Trillo, Leganés (Madrid) 1984

Ouka Leele, 1981


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada