dimecres, 19 de febrer del 2014

ANDY WARHOL

ART – INSTAL·LACIONS - DISSENY
 
L’artista pop per excel·lència, ho és també de les finances. Perquè com diu un bon amic pintor, ‘l’important no és pintar bé, sinó vendre’t bé’ encara que en la majoria de casos aquesta feina correspongui als afortunats hereus. 
 
 
 
La casa Artprice, especialitzada en aquestes afers, ha donat a conèixer com han anat les coses aquest any passat i com era de suposar, gràcies als canvis que hi ha hagut en el món capitalista perquè canviïn el menys possible els quartos de butxaca, el modest món de les subhastes ha anat a més – exactament un 13% – encapçalant el rànquing la britànica Christie’s seguida de la nord-americana Sotheby’s.
 
 
 
D’aquesta manera, el mític pintor s’emporta la palma al ser l’artista més cotitzat en les subhastes destronant a Basquiat que l’ha liderat els darrers dos anys i que l’ha enviat directament al quart lloc. Així, la part alta queda compartida per l’espanyol Picasso, els xinesos Dagian Zhang i Baishi Qi, l’irlandès Francis Bacon i l’alemany Gerhard Richter, l’únic que encara belluga i es pot vendre ell mateix.
 
cartell de l’exposició en motiu de la reunió de la Velvet Underground
a la Fondation Cartier Pour L’Art Contemporain de Jouy-en-Josas
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada