dilluns, 10 de febrer del 2014

WILLIAM S. BURROUGHS

VIDES QUOTIDIANES
 
Dimecres va fer 100 anys de l’encarnació de Burroughs. La seva vida va ser la d’un explorador tranquil, com anant a càmara lenta per no perdre’s res. Coneixent la seva obra, vas intuint la seva capacitat de transgressió com la cosa més normal del món. Escriptor, activista i un dels caps de la generació beat i de la contracultura nord-americana que ens va deixar l’agost del 1997, llegant-nos una de les trajectòries més representatives de les dècades de transformació de la societat. La relació que va tenir amb la música per la seva gran influència en gent com Lennon, Dylan, Zappa, Waits, Bowie, Lou Reed o Patti Smith per citar-ne alguns, anècdotes com la seva aparició a la portada del Sgt.Pepper’s o darreres col·laboracions com la de l’EP Priest, ell recitant i Kurt Cobain creant un mur de feedback i distorsió, el convertia en un personatge real. 
 
d’esquerra a dreta Allen Ginsberg, Richard Seaver, Jeanette Seaver, Jean Genet i William Burroughs, Chicago, 1968 – fot.Michael Cooper
 
 

 
 
 
 
Coincidint amb aquest aniversari, la re-lectura de Yonqui, la seva primera novel·la originalment editada l’any 1953 amb el pseudònim de William Lee, entra com quan et queda un spaguetti penjant de la boca, d’una sola xuclada.
 
Un esvalotador intel·lectual dels que tan es troben a faltar.
 
2a. edició de la Bruguera – any 1981

 
 
pel·lícula del 2010 dirigida per Yony Leyser
(hi surten Iggy Pop, Patti Smith, Genesis P-Orridge, David Cronenberg entre molts alters – la música la posen Sonic Youth I la pròpia Smith)
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada