dimarts, 18 de febrer del 2014

THE LVERPOOL SCENE – AMAZING ADVENTURES OF THE LIVERPOOL SCENE / 1968 (RCA)

DISCOS
 
Realment són de Liverpool i el seus orígens, la bullida general de finals dels seixanta. Van formar-se al voltant del 67 a partir d’Adrian Henri i Mike Hart provinents de l’escena poètica de la ciutat que es van unir amb Andy Roberts, Mike Evans, Percy Jones i Brian Dodson, resultant una barreja de poesia i música que els va comportar tantes lloances com crítiques. El 1968, de la mà de John Peel que els hi va produir aquest primer àlbum, van començar una molt interessant carrera tocant al costat de bandes com Fleetwood Mac, Nice, o Roy Harper i l’estiu del 69 es van arribar a embarcar en una gira amb Led Zeppelin.
 
Però malgrat totes aquestes premisses que suposadament hauria d’haver-los ajudat a tenir una certa popularitat, mai van arribar a gaudir-la. La marxa de Mike Evans i Percy Hones l’estiu següent, no va fer més que empitjorar les coses i la banda es va desfer no sense haver aconseguit abans, editar quatre discos.
 
 
 
 
 
Tramcar To Frankenstein o el fantàstic Batpoem que obren les respectives cares d’aquest primer disc o el tall en varies parts titulat Che Guevara, son una trosset d’història tan desconeguda com imprescindible de la música pop. A la portada, es poden veure alguns membres de la banda posant amb companys i amics al davant d’un pub on la banda tocava sovint potser perquè, en el segon pis del mateix immoble, hi tenien un apartament.
 
Queen’s University – Belfast 1979

 
 
Es diu que Allen Ginsberg, era un dels seus grans admiradors, segurament perquè com algú suggereix molt encertadament, aquest és un àlbum que barreja de forma molt lliure la poesia de Che Guevara, el super-heroi Batman i LSD amb un gran talent musical.   
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada