dimarts, 9 de setembre del 2014

TANNER A LA FILMOTECA

ALAIN TANNER O LA BELLESA COM A DARRER REFUGI
CINEMA
 
 
Es fa difícil imaginar el cinema sense gent com Rohmer, Fellini o Tanner. Amb les seves pel·lícules passa com amb els quadres, que al davant d’obres genials no et canses de mirar-les. Avui, la Filmoteca de la plaça de Salvador Seguí de Barcelona, enceta un cicle dedicat a Alain Tanner, un d’aquests mestres del setè art amb pel·lícules imprescindibles per conrear el plaer de l’observació i l’aprenentatge.  Es passaran títols com La Salamandre (1971), Jonas Qui Aura 25 Ans En l’An 2000 (1976), Messidor (1979) o Dans La Ville Blanche (1983) entre una amplia selecció.
 
 
Tanner al 2010 en el Festival de Locarno
 
 
Com molt be diu el full promocional del cicle, el seu cinema  ‘posa l’accent en l’anàlisi de les relacions humanes alhora que intenta mostrar una realitat oculta pels tabús de la moral o per les belles imatges turístiques d’una felicitat falsa que, moltes vegades, s’identifica amb l’alt nivell de vida.’ 
 
Bulle Ogier a La Salamandre
 
 
A les 8 del vespre,  el seu habitual director de fotografia Renato Berta, per desig exprés del propi Tanner, presentarà el cicle. 
 
El cineasta, des de Ginebra i amb 85 anys, ens envia salutacions cordials.
 
 
Miou-Miou i Jacques Denis a Jonas Qui Aura 25 Ans En l’An 2000
 
Bruno Ganz a Dans La Ville Blanche
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada