divendres, 22 de març del 2019

JAPÓ 80's

JAPANESE CITY POP
NOVETAT DISCOGRÀFICA

Hi va haver un temps en que Las Vegas podia ser considerada la meca del pop, entès com el súmmum de l’enlluernament i el diner fàcil. A passet de formiga però implacable, la ciutat de Tokio l’ha fet a un costat i s’ha obert pas com a centre indiscutible de la cultura pop més potinejada. En aquest afany de consum, no paren de treure compilacions de tot tipus relacionades amb la música que van estar fent els seus feliços vuitanta i noranta i que mai va arribar a fer masses kilòmetres més enllà del famós Mont Fuji. És el conegut com a City Pop, o la banda sonora de la nit japonesa dels 80.


Pacific Breeze: Japanese City Pop, AOR & Boogie 1976 – 1986 és la nova col·lecció, aquesta compilada per Andy Cabic, Zach Cowie i Mark ‘Frosty’ McNeillun que recull tota una sèrie de temes de pop suau, sedós, alguna cosa més atrevida i tot el contrari. Ja no caldrà buscar entre milions de discos que en el seu moment van ser casi per fer bonic, si ens conformem amb aquest tast i altres que ja han sigut editats amb altres etiquetes.


Hi ha noms com Hiroshi Sato, Taeko Ohnuki, Minako Yoshida o Hitomi Tohyama, que com a mínim ens servirà per fer un bon exercici de memòria. Crec que va ser Michael K. Bourdaghs que va descriure aquest tipus de música en el seu llibre Sayonara Amerika, Sayonara Nippon (2012), dient que va anar ‘desconstruint la línia entre la imitació i l’autenticitat’. Per primera vegada fora del Japó, Light In The Attic la llançarà a partir del 3 de maig. Un dels formats en vinil, a més, inclou una tovallola de platja. 

Hitomi “Penny” Tohyama




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada