diumenge, 2 de febrer del 2020

CAMPANYA PER SALVAR EL "PROSPECT COTTAGE" DE DEREK JARMAN


ACTIVISME

Prospect Cottage, el famós jardí de Derek Jarman a Dungeness, a la costa de Kent, demana auxili

El jardí i la casa son una cosa única que va ser creada pel cineasta i activista cultural el 1986 en mig d’aquell paisatge inhòspit que, a causa de les seves extraordinàries característiques d’una rica i singular flora i fauna, va ser declarat Reserva Natural, tot i estar a molt poca distància de la Dungeness B, una central nuclear. O potser per això.


Tristament, Jarman va traspassar abans d’hora, el 1994, amb 52 anys i pel què sigui, els actuals propietaris no hi posen massa interès en conservar-ho. De manera que la gent d’Art Fun amb el seu director Stephen Deuchar al capdavant, ha posat en marxa una campanya pública per salvar-lo de la piqueta. S’han de recollir 3,5 milions de lliures abans del 31 de març. A través d’Art Fun, el National Heritage Memorial Fund, Linbury Trust i donacions privades, ja hi ha la meitat d’aquesta xifra a sobre la taula. Per fer-se amb la resta s’hi han posat ara. Si s’acaba aconseguint, la pròpia Art Fun amb la Creative Folkestone i la Tate, mantindran l’accés gratuït i promocionaran residencies i visites guiades. Maco no?

Michael Craig-Martin, Tacita Dea, Tilda Swinton
 Frith Street Gallery



La reconeguda paisatgista anglesa Beth Chatto va descriure així l’espai: ‘Després d’haver vist les plantes que creixen en un ambient tan hostil, deixo Dungeness amb la renovada determinació de continuar amb el meu experiment. Hi haurà decepcions i fracassos, però cada dia em sento més entusiasmada pel que les plantes poden fer si se’ls hi dona una oportunitat...

fot. Howard Sooley

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada