dijous, 21 de maig del 2020

LES NINES RUSSES ES POSEN AL DIA


PATIREM

És evident que aquest serà el Nadal del caganer i la caganera amb morrió. Els ‘artesans’ catalans ja deuen estar a ple rendiment confeccionant-los per al desembre fer l’agost

Els russos, amb les seves nines, les matrioixques, ja fa dies que estan fent calaix. Amb els caganers hi haurà bufetades. Al tiempo, que diuen.

Aprofitar el moment, encara que sigui dramàtic, és molt humà. Per això la gent de Semyonov, la ciutat russa famosa per la fabricació de les matrioixques, no perd el temps, estan fent hores extres. Les nines d’aquest any s’han posat al dia i venen amb la mascareta pintada a mà com a part de la indumentària tradicional que ha incorporat també motius inspirats en el COVID-19. Una de les artesanes, l’experta Tamara Koryova explica que ‘en comptes de dibuixar-los unes formoses galtes enrojolades i somrient, les decoro amb un semblant entristit i la mascareta, després de tot, l’artesania sempre ha de mostrar els temps que vivim’.

El morrió, de la manera més natural, ha passat a ser part habitual de la nostra indumentària diària. Ens semblava estrafolari quan veiem els japonesos amb les mascaretes. Ara ja no tant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada