dimecres, 20 de maig del 2020

THE RESIDENTS, BENEÏDA LOCURA

DISTORSIONANT

Amb The Residents, mai se sap. Aquesta entranyable colla de barandes de San Francisco, uns dels màxims practicants del que es denomina art-rock, estan a punt d’editar un altre treball. Sortirà el juliol i es dirà METAL, MEAT & BONE: The Songs Of Dyin ‘Dog.

I qui és Dyin ‘Dog? Segons ells va ser un músic de blues de Lousiana de la dècada dels setanta de nom real Alvin Snow que havia estat associat amb Roland Sheehan, un dels primers Residents. El 1976, el dia 13 de gener per a ser exactes, va desaparèixer no sense abans haver enregistrat deu temes format demo. Segons continuen explicant, se senten molt afortunats d’haver-les descobert, fent-les servir com punt de partida pel nou disc. Així, l’àlbum presenta aquestes deu cançons ‘originals’, els mateixos temes re-interpretats en versió The Residents i sis noves cançons inspirades en el personatge de Dyin ‘Dog.


Aquest és el primer senzill, Die! Die! Die! que compta amb la col·laboració d’un enfurismat Black Francis que després d’enregistrar-lo explicava que ‘feia molt de temps que no gravava algo tan exaltat i furiós’. El tema es va gravar a la mateixa ciutat californiana i l’utilitzen per carregar contra la política que ha fet servir Trump amb el xou del Covid-19. Bromistes però conscienciats. Una cosa no treu l’altra.


És el primer àlbum d’estudi de The Residents des de la mort de Hardy Fox l’octubre de 2018. Serà editat per CherryRed/MVD. El vinil serà doble amb les demos, però sense els sis nou temes. Tot plegat ho acompanyen d’un documental del cas. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada