dilluns, 15 de juny del 2020

L’ENCREUAMENT DE PENNY LANE PODRIA CANVIAR DE NOM

DINÀMIQUES DE MASSES

De la mateixa manera que d'allò del #meetoo ja quasi ninguna se’n recorda, passarà amb l’huracà d’emocions motivades pels darrers assassinats de gent negra a mans dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. Resumit, la policia que tant ens estima

Son manifestacions carregades de raó. Però perquè ara? Això se’n diu foguerada. Les coses, per a què siguin de veritat duradores, s’han de fer amb la sang freda. D’altre manera tal dia farà un any. L’encreuament d’Smithdown Road amb Penny Lane de Liverpool, famós per la cançó del seu conegut quartet, estan pensant en canviar-li el nom si es confirma que està relacionat amb un comerciant d’esclaus del segle XVIII, un que es deia James Penny.


La setmana passada, les indicacions del lloc van ser malmeses al córrer la veu de la possible vinculació. L’alcalde, Steve Rotherham, no fos que per aquí perdés punts, li va faltar poc per dir que si les sospites arribaven a ser concloents, es crearia una comissió d’aquestes de fer bonic per decidir i aprovar el canvi de nom. Ell mateix, ojo, va assegurar que havia estudiat el cas i va insinuar que el lloc també ‘podria estar lligat a un peatge d’uns centaus que es feia pagar per creuar el carrer’. És serio això. A llocs de l’illa com Bristol, uns quants monuments van ser triturats per les protestes del Black Lives Matter.

Així doncs, què diem que passa amb el pirulo de la plaça del Portal de la Pau de Barcelona? Que és molt alt?  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada