dilluns, 21 de juliol del 2014

DECLARACIÓ D’ACORDS DIGITALS JUSTOS

NOTÍCIES I ALTRES RUMORS

Fa uns dies es va fer saber que la WIN (1) ha anunciat que la UFI (2) ha signat la “Declaració d’acords digitals justos per a artistes”, un acord que vol defensar un tracte, just, dels artistes independents, respecte els beneficis reportats de les vendes en format digital de les seves obres. 
 
Aquests són els 5 punts de la declaració que a més d’una mala traducció, com sol passar en aquests textos, no s’entén res:
 
1. Procurarem (sic) que el percentatge d’ingressos per descàrregues i streaming s’especifiquin clarament en els contractes i liquidacions de royalties de manera clara.

2. Liquidarem als artistes una part proporcional de qualsevol ingrés procedent dels serveis digitals pel finançament dels enregistraments però que no siguin imputables a enregistraments o interpretacions concretes.

3. Fomentarem la millora dels estandars de informació per part dels serveis digitals sobre l’us i finançament de la música.

4. Donarem suport a tots aquells artistes que decideixin oposar-se als usos no autoritzats de la seva música.

5. Donarem suport a la postura col·lectiva del sector discogràfic mundial com es descriu en el Manifest Global dels Independents.
 
Que bé. Ara els afectats ja poden dormir tranquils.
 
(1) WIN: Worldwide Independent Music
(2) UFI: Independent Phonographic Unión
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada