dimecres, 16 de juliol del 2014

SANTA FE – SANTA FE / 1971 (AMPEX RECORDS)

DISCOS


Des del primer tema que no van poder deixar-ho més clar. Influències dels Airplane i dels Dead sense amagar-se’n utilitzant harmonioses veus envoltades de perfumades guitarres i un baix i bateria que bombegen el combustible necessari que farà que, qui es presti, pugui enfilar directa cap a galàxies llunyanes sense necessitat de l’Enterprise. 
 
 
 
 
 
Iron Horse, el tema més llarg i que obre el disc, I’m Gonna Be Your Man o el tema que obre la segona cara, Blues Bus recuperant per uns instants les arrels més bluseres però sense perdre de vista la psicodèlia més elemental, són exemple clar d’un estil convertit en clàssic. Les cançons són totes originals de la banda, escrites pel cantant i guitarrista Woody Minnich la majoria o per Joe Saputo i Rob Riggs. La formació es completa amb Steve Salas i Bill Saputo al baix i bateria respectivament. Aquest àlbum debut va ser enregistrat als estudis Goldstar de Hollywood abans de concloure l’aventura amb un segon disc no tant refinat encara que igual d’important.
 
 
 
Són una banda de la que és difícil seguir-los la pista. Minnich va tocar també amb The Humane Society, una banda que figura en un dels primers àlbums Nuggets. Sembla que més tard, fora del negoci, el mateix Minnich es va convertir en un reconegut expert en plantes que viuen en el desert i va acabar muntant una empresa a Littlerock, als afores de Los Angeles, des d’on ven aquest tipus de gènere per correu a tot el món. Alerta.  
 
 

 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada