dimarts, 1 de juliol del 2014

ALGUNS TRASPASSOS RECENTS

VIDES QUOTIDIANES

Som-hi! Aquestes són algunes de les animetes que han tocat el dos d’aquest món per a continuar camí.
 
Steve Becker, el primer dia del mes, bateria de la Southside Johnny And The Asbury Jukes, la popular banda de Nova Jersey de finals dels setanta. El mateix dia, l’actriu Ann B. Davis, coneguda fàcilment per encarnar la minyona de la mítica sèrie nord-americana The Brady Bunch. L’endemà Alexander Shulgin, inventor de l’èxtasi tal i com la coneixem de fina, pastilleta que va fer furor a finals dels setanta. 
 
Ann B. Davis
(la tercera per la dreta)

 
Alexander Shulgin

 
El 7 de juny ho feia Bambi Fossati, membre de les bandes italianes Gleemen i més tard de la progressiva Garybaldi. El productor Alan Douglas, el mateix dia 7, que va treballar amb músics com John McLaughlin, Miles Davis o Hendrix de qui es va encarregar d’editar el primer material inèdit en condicions del guitarrista. El dilluns 9, amb 59 anys, l’actor britànic Rik Mayall, l’entranyable anarquista de l’inoblidable sèrie The Young Ones. L’actriu, poeta i activista Ruby Dee, el dia 11, amiga de Martin Luther King, Jr. i Malcolm X. 
 
‘Rick’ Mayall

 
Ruby Dee
(Washington 1963)
 
El 13, amb 67 anys, el músic Jim Keays de la influent banda australiana The Masters Apprentices. La meravellosa Ultra Violet, de nom real Isabelle Collin Dufresne, una de les muses de la factoria Warhol, moria el 14 amb 78 anys a Nova York. El mateix dia traspassava el fotògraf alemany Robert Lebeck, conegut per retratar a Elvis Presley amb uniforme militar. 
 
Jim Keays
(el tercer per la dreta)

 
Ultra Violet
(amb Warhol)
 
El pianista Horace Silver, un dels fundadors dels mítics Jazz Messengers, moria el dia 18. L’endemà, un dels músics i compositors més importants de la dècada dels seixanta, Gerry Goffin, traspassava amb 75 anys a Los Angeles. Amb Carole King va formar una de les parelles més influents en tots els sentits fins la seva separació l’any 1968. 
 
Horace Silver

 
Gerry Goffin
(amb Carole King)
 
Javier Benavente, el 21 amb 53 anys, va ser fundador de la banda espanyola Parálisis Permanente, una de les més populars de l’escena sinistra al costat dels Pegamoides. El compositor i guitarrista Mabon Lewis “Teenie” Hodges ens deixava el 22, dos dies abans que Eli Wallach un d’aquells eterns secundaris, inoblidable en el paper de lleig al clàssic El bueno, el feo y el malo de Sergio Leone.
 
Eli Wallach

 
Finalment, aquest divendres passat ho feia el polifacètic Bobby Womack, reconegut compositor i músic amb infinitat i múltiples col·laboracions. Malgrat els problemes de salut que el marejaven, s’ha mantingut en actiu fins fa pocs dies. 
 
Potser més, d’aquí a un mes, més o menys.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada