dilluns, 18 d’agost del 2014

BLAT BRUT

DISCOS

BLAT BRUT
2014 – WAH WAH RECORDS SUPERSONIC SOUNDS
EDICIÓ LIMITADA DE 400 UTS.
 
Aquest mes passat, com qui no vol la cosa, la casa insígnia de Riera Baixa ha editat en disc, recuperant les cintes cedides per un dels membres del grup, l’enregistrament que l’abril del 1976 van fer a l’estudi que tenien al barri del Clot de Barcelona la gent de Blat Brut. 
 
 
 
La banda la formaven Patrici Llonch (guitarra elèctrica, distorsionador i wah wah) Anton Serra (flauta travessera elèctrica i pandereta) Pere Pous (baix elèctric) i Pere Massip (bateria i percussions) un quartet que malauradament no va transcendir més enllà d’unes quantes actuacions, encara que sortosament per a ells i qui els va poder escoltar, van tocar el cel. Violetas, el tema que obre la primera cara és una tromba d’energia, la flauta d’en Serra fent volar les notes sobre la guitarra distorsionada i el ritme mantingut pels seus companys posa a lloc les influències que els feien anar amunt i avall, la psicodèlia i la música progressiva de King Crimson, Traffic o Procol Harum. Els 15 descontrolats minuts de Versalles Imperial. La sofisticada Marxa Fúnebre. O la més essencialment experimental Para Titania y Oberón que tanca l’obra.
 
 
“Blat Brut arrenca l’any 1972 per mediació de l’ànima inspirada i creativa de Patrici Llonch (13 anys) a la guitarra elèctrica, la bàsica i potent concentració de Pere Pous (14 anys) al baix i el seu amic Xavier Ubach a la bateria. Aquest últim serà substituït definitivament poc després pel volcànic i extravertit bateria Enric Masip. 
 
Amb llistons de fusta i roba, construeixen un mini estudi a dins de la llavors fàbrica de tenyir teixits al carrer Monturiol del barri del Clot...” Aquests són els primers paràgrafs escrits per Anton Serra en l’insert que ve a l’interior de la carpeta farcida de fotografies històriques. 
 
La feina que fa alguna persona a Wah Wah. no té preu.
 
 

 
 
 

4 comentaris:

  1. Buenas noches!Tienes tu los audios del disco de Blat Brut?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perdona el tiempo que ha pasado. No suelo ver los mensajes. Que desastre!
      No, yo no los tengo. Tendrías que hablar con los que han editado el disco en Wah Wah de Barcelona. En fin, disculpa de nuevo.

      Elimina
  2. Era el batería, que voleu que os digué "Màgia" lo que ven fer en aquells tems tan grisos....

    ResponElimina
  3. Jo no crec que fossin grisos, tot depèn. Igualment, gràcies pel missatge encara que no l'entenc gaire. Vas tenir alguna relació amb ells?

    ResponElimina