dimarts, 5 d’agost del 2014

ALGUNS TRASPASSOS RECENTS

VIDES QUOTIDIANES

Aquests són alguns dels que han marxat de vacances permanents:
 
A Vancouver, el 29 de juny, traspassava el músic i compositor nord-americà Paul Horn, conegut especialment pels seus enregistraments a la Índia abans que arribes el new age i ho espatllés tot. La famosa periodista belga Annik Honoré, als 56 anys, coneguda per la seva relació amb Ian Curtis i co-fundadora de la discogràfica Les Disques Du Crépuscule, partia el dia 3 de juliol. El dia 10 ho feia Chris Grier, músic avantguardista i membre del col·lectiu To Live And Shave In L.A.
 
Annik Honoré

 
Chris Grier
 
 
El mateix dia 10, el bateria dels Shoes, Skip Meyers. L’endemà, Tommy Ramone, amb 65 anys, bateria i mànager de la mítica banda de Nova York. També el dia 11 Charlie Haden, el prestigiós contrabaixista, reconegut especialment per les seva incursió en el free jazz, amb col·laboracions com les d’Ornette Coleman. L’escultor i pintor alemany Otto Piene, a Berlín el 17, co-fundador del grup d’artistes Zero, actiu des de finals dels 50 i la primera meitat dels 60, generador del Nouveau Réalisme. El mateix 17 a Zurich, el popular músic de blues Johnny Winter. El 29 Giorgio Gaslini, a Parma, un curiós compositor, on destaquen algunes importants bandes sonores, com La Notte de Michelangelo Antonioni.
 
Charlie Haden


Giorgio Gaslini
 
 
El mateix dia, el bateria Idris Muhammad, reconegut músic de sessió amb una llarga llista que inclou a Fats Domino o Sam Cooke. Al dia següent, ‘Dick’ Wagner, fundador de la banda de Detroit, Frost, amb un parell de interessants àlbums i que va acabar com a primer guitarra de Lou Reed o Alice Cooper entre altres. El mateix 30, el director de cinema alemany Harun Farocki, un dels membres més destacats del Nou Cinema Alemany. Per tancar, qui va ser bateria de l’inoblidable Rory Gallagher (traspassat ja fa casi 20 anys) Roderick Morris Buckenham, ‘Rod’ de’Ath pels amics, que moria ja aquest primer dia d’agost.
 
Harun Farocki


‘Rod’de’Ath
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada