dijous, 16 d’abril del 2020

PLASTIC IDEAS, AMB LA TORRE GÀLATA AL FONS

NOUS REGISTRES

A traves del director turc Fatih Akin i la seva pel·lícula Gegen Die Wand (2004) vaig arribar al també seu Crossing the Bridge: The Sound Of Istanbul (2005)

Un meravellós documental protagonitzat per Alexander Hacke (Einstürsende Neubaten) patejant-se la ciutat a la recerca de la diversitat de sons que la inunden. I d’aquestes visualitzacions, a enganxar-me als sons de la metròpoli de l’estret del Bòsfor. De totes les seves parts, emergeixen un fotimer de sons. Cada un amb els seu matís.

Tota obra però, ha de tenir el seu propi segell. Aquesta característica pot venir donada per diferents imputs i sempre per sumar. És el cas de Plastic Ideas que les atmosferes que dibuixen amb el seu indie-pop van reforçades pels sinuosos i fascinants aromes turcs. Des de casa seva a Istanbul, Berkan Çalışkan va sembrar la llavor de la banda composant la majoria de temes. El març del 2019 va editar un primer senzill, Geceleri Daha Endise Verici Olur i el maig un segon, aquest ja amb Mevzu Records. Birden Uyandim n’és el tercer single previ al llançament de l’àlbum. El màgic perfil de les mesquites vistes des del pont de Gàlata segur que l’hauran inspirat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada