dimarts, 21 de juliol del 2020

PEANUTS, ALGUNS REGISTRES HISTÒRICS

COMMEMORACIÓ
ALTRES EDICIONS

És igual de famós que una pop-start. De important, casi. A Charlie Brown – i de retruc tota la colla pessigolla que l’acompanyava – li devem una de les curiositats culturals que ens pot ajudar a entendre l’estat actual de les coses


Convertit en un personatge icònic de la cultura pop de principis de la segona meitat del segle passat, les tires de còmic es va començar a publicar el 1950 pel gran Charles M. Schulz. Però no va ser fins que es van plantejar fer un documental sobre el personatge, que van contactar amb Vince Guaraldi per a què hi poses música. A partir d’aquí, una sèrie de dibuixos animats per al públic infantil – i no tant infantil – passava a tenir una banda sonora d’exquisit jazz.

En motiu dels 70 anys, Craft Recordings llançarà dos vinils d’edició limitada de 2500 unitats: Collectible Peanuts Greatest Hits, el 24 de juliol i Peanuts Portraits el 21 d’agost. Inclou algunes de les primeres composicions, com Baseball Theme originalment editat el 1964 en el disc Jazz Impressions Of A Boy Named Charlie Brown. O peces raretes com Little Birdie, escrita per l’especial del 1973 A Charlie Brown Thanksgiving, amb veus del mateix Guaraldi. També clàssics com Linus And Lucy o Great Pumpkin Waltz. Vince Guaraldi, amb una impressionant carrera, va traspassar el 1976 amb 47 anys víctima del que abans se’n deia un atac de cor. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada