diumenge, 29 de juny del 2014

BJÖRK – RETROSPECTIVE

ART – INSTAL·LACIONS – DISSENY
 
 
Del 7 de març al 7 de juny de l’any que ve, al MoMA de Nova York prepara la que segur serà l’equivalent a la de David Bowie de l’any passat a Londres, però a l’altre costat de l’Atlàntic. Se’n comença a parlar i serà segur una de les exposicions de l’any si parlem en el llenguatge de la globalització.
 
 
 
portada del novembre del 1993
de la prestigiosa revista ja desapareguda The Face
 
 
Björk vol passar a la història com la més avançada de tots i tècnicament parlant, sens dubte que ho farà – també ha disposat dels cuartus per fer-ho. L’exposició repassarà els 20 anys de treballs mitjançant els seus set discos, art visual, objectes, vestits i actuacions. Klaus Biesenbach, director del MoMA, la considera una artista extraordinàriament  innovadora i la seva obra, en tots els camps, ha tingut un grandíssim impacte  en la seva generació a escala mundial. Encara que, com acostuma a passar, no s’esmenti la gestació real. 
 
amb Sugarcubes – 1988

 
Com el grup Sykurmolarnir (en anglès Sugarcubes) un dels col·lectius contraculturals que fomentaven el treball artístic dels joves islandesos i que són precisament imprescindibles i necessaris, precisament, per a què puguin sorgir persones com ella, que en va ser el cas.
 
amb Sugarcubes – 1988

 
amb Gling-Gló – 1990
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada