dilluns, 30 de novembre del 2020

LA CALIFORNIA, NYEFLI

POP-ART?

Aquella nit de l’any 1.955, en ple rodatge de The Seven Year Itch, Billy Wilder, la mateixa Marilyn Monroe o Tom Ewell, dubto que estiguessin al corrent del que anava a provocar el pas del metro sota els seus peus

Estaven a punt d’assistir a la constitució d’una de les imatges més icòniques de la industria del cinema i de retruc, de l’art més proper a la societat de consum, altrament en aquest cas concret dit ‘art-kitsch’. 


De fet, és amb aquest epígraf que es considera que està l’escultura de casi vuit metres d’alçada obra de Seward Johnson, que representa a l’actriu en el famós moment i que ara és centre d’una polèmica. Es veu que l’han passejat una mica per algunes ciutats i ara, quan torna a casa, on va estar instal·lada del 2012 al 2014, la comunitat més enrotllada no està gens d’acord. El motiu és... evident? La consideració degradant per les dones. 

La nova ubicació escollida és al davant de l’entrada a l’Art Museum de la ciutat, a Palm Springs, i la comunitat artística i el mateix director no els hi agrada la idea: ‘Quin missatge estarem enviant als més de 100.000 nens i nenes que visiten el museu cada any al presentar una estàtua que converteix en objectes a les dones, i a més, amb una gran càrrega sexual e irrespectuosa?’ diu el director, el senyor Louis Grachos. La proposta per la nova ubicació, ve especialment de P.S.Resorts, un grup hoteler de la ciutat. L’escultura es diu Forever Marilyn. Potser li hauran de canviar al nom per Maybe Forever. 


(fot. Fred Miller)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada