divendres, 16 de juny del 2023

NOISE i MELODIA BEN LLIGADES

NOUS REGISTRES

Un dels pocs músics actuals, capaç encara de cridar l’atenció, és Stephen Lawrie.

Ben instal·lat de fa uns quants anys en el seu campament psicotrònic, no deixa de treballar i experimentar per aconseguir autèntiques obres sorprenents. És l’únic membre que manté actiu The Telescopes, en marxa des de 1987. 

Fa tres mesos va treure Experimental Health, via l’enigmàtic segell Weisskalt Records. És un àlbum que demana introspecció. Realitzat per ell sol en una mena de refugi a West Yorkshire, sense guitarres, amb sintetitzadors barats, amb l’ajut de reproductors de 8 pistes, micròfons i altres objectes d’àudio fets malbé recollits del carrer, et provoca un estat de feliç atordiment, com si tot el que estem vivint no existís. 


 

Ara, fa tres setmanes, ha llançat un nou treball, el que fa quinze, aquest amb Tapete Records. Es diu Of Tomorrow i també ha estat realitzat sencer per Lawrie, en l’estudi que te a Shropshire. Aquest tan immediat nou àlbum, denota un major grau de sofisticació. 


Ritmes que t’empaiten en bucle i la veu del propi Lawrie que la utilitza ajustadament, a un ralentí impossible de copiar, reforçant cada un dels set temes que el componen. Dues obres que col·loquen al músic en un lloc destacat de l’experimentació més estimulant i suggestiva.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada