dijous, 13 d’agost del 2020

ERRANT, ITINERARIS D’ART i PENSAMENT

PONT DE SUERT – VILALLER – VALL DE BOÍ

del 18 al 27 de setembre

FESTIVAL

Es veu que han aparegut uns calerons i un nou festival es presenta 

És l’Errant, adjectiu que vol dir-nos el sentit itinerant que tindrà per les comarques de la ‘provincia’, doncs està organitzat per l’excel·lentíssima Diputació, organisme heretat del franquisme. Porta l’afegitó d’art i pensament. Està organitzat pels actuals habitants de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, que és la primera comarca que l’acull. Expliquen que la idea és establir un diàleg entre diferents disciplines artístiques i el patrimoni local.

De moment, de la vintena de noms que diuen que hi participaran, només n’han transcendit tres: Toti Soler (Vilassar de Mar, 1949), tot un clàssic molt ben escollit, amb una selecció de temes dels seus cinquanta anys de carrera, Juana Dolores Romero (El Prat de Llobregat, 1992), que dona el punt de ‘el que ara toca’ amb la seva transgressió acabada d’arribar i Mireia Boya, (Sent Gaudenç, 1979) ambientòloga i ex-cupaire, que no sabem si parlarà de l’ambient de calor o del polític.

El tret de sortida es donarà a Vilaller, i segons expliquen de la Diputació, serà amb ‘una de les exposicions d’art més emblemàtiques, radicals i experimentals que oferirà l’Errant, en la qual les dones reflexionaran a través de vídeo-creacions, instal·lacions, dibuixos i pintures sobre el rol de la cultura eminentment capitalista i patriarcal’. Serà interessant veure els discursos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada