dijous, 6 d’agost del 2020

XI BIENNAL DE FOTOGRAFIA XAVIER MISERACHS

DIFERENTS ESPAIS – PALAFRUGELL

de l'1 d’agost a l’11 d’octubre


Sense treure-li mèrit, que no es mal interpreti, a falta de bones promocions en pintura, sempre ens queda la fotografia

Aquests dies s’ha donat el tret de sortida a la XI Biennal de Fotografia de Palafrugell. Aquest any es poden veure cinc exposicions, quatre de fotògrafs nacionals i una internacional. Destaca la que se li dedica a  Leopoldo Pomés (Barcelona, 1931 – Girona, 2019) controlada per la vídua, Karin Leiz i la filla Juliet. S’exposen unes 90 fotografies, de les quals algunes d’elles no han sigut mai exposades i que formen part d’aquella capsa que s’anirà obrint poquet a poquet. 

Leopoldo Pomés, Sense Títol, 1975 – cortesia de la Biennal

L’acompanya Eugeni Forcano (Canet de Mar, 1926-2018), amb una sèrie d’imatges sobre Josep Plà en motiu del seu 70 aniversari i que es van publicar a la desapareguda revista Destino. També es poden veure les dels fotògrafs locals Pere Palahí i Lluís Català.

La convidada internacional és la reconeguda fotògraf Cristina Garcia Rodero (Puertollano, 1949) amb 63 fotografies de gran format. Es fa un recorregut de la seva trajectòria des de finals dels setanta fins a l’actualitat amb imatges que van de la seva cèlebre obra al voltant de l’España Oculta, fins a la guerra dels Balcans o de Georgia.

fotografia de Cristina Garcia Rodero – cortesia de la Biennal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada