diumenge, 2 d’agost del 2020

LA BIG SISTER POSA LA DIRECTA


DISSENY SUBVERSIU

Els dissenyadors Ewa Nowak i Jaroslaw Markowitz, des del seu estudi NOMA, han ideat unes joies que a part de fer que tothom et miri quan te les poses, et protegeixen dels detectors facials

Mantenir la nostra privacitat intacta ha passat a ser un repte més, aquella privacitat per la que tant pateixen els nostres senyors feudals, com quan diuen allò de la protecció de dades. Impossible ser més hipòcrita. Una de les peces, consta d’unes rodanxes de llautó i una tira que cobreix el front i, amb uns fils, es subjecten com si fossin unes ulleres. Així, els hi fots en l’aire la detecció facial, doncs es basa en el joc de llums i ombres, que és el que genera el perfil de l’individu. N’hi ha d’altres tipus de solucions, com la del plàstic texturat o simplement pintar-se la cara. Però aquesta, és una forma elegant de dir-los que el teu reconeixement facial no cal que te’l facin. Gràcies, molt amables.


Les càmeres van apareixent com bolets per tot arreu. Les grans corporacions, Amazon, Apple, Facebook també aprofiten el desplegament per polir més el teu perfil i poder-te marejar amb més precisió. Tenen la santa barra de dir que ho fan pel nostre benefici.

Ens hem de protegir. La situació actual ha portat que visquem més controlades encara per part dels senyors feudals, i els vassalls que si senten atrets. El crescendo de restriccions i submissions només ha fet que començar.

No trigaran gaire a prohibir-ho també i a posar la parella de dissenyadors a la garjola. Cridar l’atenció és l’únic que podem fer. Doncs a fer-se el boig!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada