dilluns, 17 de juliol del 2023

EL QUE ÉS INESPERAT

NOU REGISTRE

Com passa a vegades, allà on menys t’ho esperes, apareix una tonada que et crida l’atenció

Com ells mateixos comenten, ‘New World Artifacts és una oda a allò inesperat, un tribut a moltes bandes d’art-rock que sempre et sorprenen quan menys t’ho esperes’. Les circumstàncies accidentals, en principi, no existeixen. Tot passa per alguna cosa. D’aquesta manera com qui no vol la cosa, els francesos Unschooling es situen en el mapa del post-punk més pop a nivell top. Aquest debut, posterior a un cassette auto-editat el 2019, un esbombat EP el 2021 i molta carretera, està previst per a primers d’octubre via Bad Vibrations Records.

(fot Marc Delavaud)

El disc expliquen que el van gravar principalment en viu, en només unes poques sessions en un estudi improvisat d’un amic que fa de pagès a la mateixa Normandia, a finals de 2022. ‘A vegades teníem que tornar a l’estudi a mitjanit nit després d’un concert, amb l’esperança de poder tirar endavant alguna nova cançó’ recorda Vincent Fevrier, guitarra i veu principal.

Han compartit Brand New Storm, una cançó, diuen, que ‘per aturar-te i contemplar el que passa al teu voltant’. Fevrier comenta que te alguna cosa d’homenatge a les seves influències twee-pop. A més d’ell, la banda la conformen Paul Morvant (guitarra), Damien Tebbal (baix), Marc Lebreuilly (teclats) i Thomas Fromager (bateria). Pel disc han comptat amb col·laboracions de gent com Emeline Morisset (Les Agamemnonz) o Kyleen King (Stephen Malkmus & The Jicks).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada