dissabte, 5 de desembre del 2020

DARRERS MOVIMENTS A DESTACAR

TRASPASSOS

Algunes de les que el novembre han continuat viatge, hem triat aquestes:

CÀNCER / ALTRES: 6

CÒVID: 1

NO SABEN / NO CONTESTEN: 5

El fotògraf Baron Wolman, conegut pel seu treball per a Rolling Stone a finals dels seixanta, convertint-se en el primer fotògraf cap de la revista del 1967 al 1970. Va traspassar amb 83 anys el dia 2 per complicacions derivades de l’ ELA.

El cantant i multi-intrumentista anglès Kenneth W. David Hensley. Va estar amb els interessants The Gods abans de fer-se famós formant part de la influent banda Uriah Heep. Amb la seva dona van viure uns anys al poblet del País Valencià Agost, a pocs kilòmetres d’Alacant. Va traspassar el dia 4 amb 75 anys, de sobte, a casa seva al costat de la seva dona. Estava treballant en un nou disc.

El dia 7 traspassava l’actor escocès John Fraser que feia de novio de Catherine Deneuve a la pel·lícula Repulsión del 1965 del gran director Roman Polanski. Va morir als 89 anys d’un càncer.

La cantautora brasilera Vanusa Santos. El 1968 va enregistrar el seu primer àlbum en el que va debutar amb tres temes propis. Va enregistrar prop d’una vintena de discos. A finals de la primera dècada del nou segle, va començar a tenir problemes degut a una medicació crònica contra la labirintitis. Va traspassar la matinada del dia 8 per una insuficiència respiratòria.

 

El dia 10 ho feia Carles Barba, empresari i director de cine documental català en l’àmbit amateur. Tenia un estil molt propi, amb tocs  de caràcter felinià, que el feien especialment únic. Tenia 97 anys i va traspassar a la seva ciutat natal, Terrassa.

El fotògraf català nascut a Alcoi, Josep Miquel Oriola. Ho feia també el mateix dia 10 a Madrid, on residia. Va pertànyer al grup anomenat de la ‘quinta generación’ de fotògrafs, al costat de Joan Fontcuberta o Pere Formiguera. Tenia 77 anys.

El dia 12 Lynn Kellogg amb 77 anys presumptament per complicacions derivades del Còvid-19 en un hospital de St.Louis. Estava afectada de leucèmia, cosa que havia afectat el sistema vascular. Serà sempre la primera Sheila de Hair del 1968 estrenada a Broadway.

L’artista ítalo/nord-americà Aldo Tambellini, pioner en el que s’anomena intermèdia electrònica o electromedia, la unió de múltiples formes, incloent llums estroboscòpiques, dansa, cinema, poesia, etc. Pintor, escultor i poeta, va ser membre fundador del Group Center i va participar molt activament en els moviments que sorgien les dècades dels 60 i 70 a Nova York. Ha traspassat als 90 anys el 12 a causa de complicacions després d’una cirurgia en un hospital de Cambridge a Massachussetts.

Jim Tucker, membre fundador de The Turtles. Se’n cuidava de la guitarra rítmica, des del 1965 fins que se’n va cansar el 1968 per dedicar-se a una vida ‘normal’. Va traspassar també el dia 12 amb 74 anys. No n’ha transcendit la causa.

El membre també fundador dels encantadors Strawbs, Tony Hooper, passava pàgina el dia 19. El 1972 va deixar la banda que havia creat juntament amb Dave Cousins i Ron Chesterman, casi deu anys abans, encara que mai va tallar la corda amb ells amb qui es va reincorporar al cap d’uns anys. Tenia 81 anys i la causa de la mort no s’ha fet publica.

El dia 26 ho feia Herman Green amb 90 anys. Es va fer famós com a saxofonista al costat de gent tan dispar com John Coltrane, Dave Brubeck, Lionel Hampton, Miles Davis o Rufus Thomas. Va morir tranquil·lament a casa seva.

Acabarem amb l’actriu Daria Nicolodi. El 1977 va protagonitzar la darrera de Mario Bava, Shock. Entre el 1975 i el 1987 va protagonitzar varies pel·lícules dirigides per Dario Argento pel que és més coneguda. Profondo Rosso (1975), Inferno (1980) i Phenomena (1985) son algunes d’elles, havia d’actuar també a la mítica Suspiria (1977) que va co-escriure amb Argento, però no va poder per una inoportuna lesió. Amb Argento va tenir una relació de la que va sortir Asia, que totes coneixem per discos i pel·lícules igualment. Nicolodi va traspassar a Roma el dia 26. Tenia 70 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada