dissabte, 12 de desembre del 2020

EN ELS 100 ANYS DEL NAIXEMENT DE RAVI SHANKAR (1920 – 2012)

INDIAN ODYSSEY: EL UNIVERSO DE RAVI SHANKAR – THE BEATLES IN INDIA

FERNAN GOMEZ CC – MADRID (ESPANYA)

del 3 de desembre al 17 de gener de 2021

Ravi Shankar amb 20 anys 
(imatge cortesia de la família Shankar)

EXPOSICIÓ

Un dels episodis més coneguts en la història dels Beatles, és la travessia que van fer per la cultura hinduista

Començant per l’amistat que va mantenir George Harrison amb el music Ravi Shankar des que es van conèixer el 1966 a Londres, introduint-lo en la cultura del país asiàtic, fins el viatge el febrer de 1968 a Rishikesh, a l’ashram de Maharishi Mahesh Yogi, acompanyats, això sí, amb les seves novies, ajudants de cambra i periodistes a més d’amics com Donovan, Mike Love, Paul Horn... i Mia Farrow.

Aquest any a moltes ciutats i llocs del planeta, es celebra el centenari del naixement de Ravi Shankar. Per aquest motiu, han organitzat una exposició, a Madrid, que mostra la influència d’aquest impressionant músic en la intima relació que va cultivar entre les dues cultures, l’oriental i l’occidental. L’exposició s’estructura en cinc ragues o apartats. El primer es centra en la figura del músic, el segon, en la relació que va tenir amb Harrison. El tercer, es dedica al viatge que van fer la família Beatles. El quart, entra ja en la música de Shankar i la relació que va tenir amb d’altres músics i el cinquè, mostra la influència que va tenir i continua tenint en la cultura occidental.

L’exposició, comissariada per Blanca de la Torre, especialitzada en projectes inter-culturals, és una producció del Teatre Fernán Gómez CC dela Villa i la Fundación Casa de la India en col·laboració amb l’ambaixada de la India i el Consejo Indio De Relaciones Culturales. Coses més estranyes s’han vist. Es pot veure fins el 17 de gener de 2021.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada