dimarts, 22 de desembre del 2020

SKY FURROWS, L’ÚLTIMA QUE TANQUI LA PORTA AL SORTIR

NOU REGISTRE

Aquest és un disc d’uns enamorats de la música. Les papallones han emigrat dels seus estomacs, marejades i amb arcades de tanta activitat

Sky Furrows porten la picada, en especial, la de la dècada dels vuitanta, de quan tenien menys anys i participaven en multitud d’invents i bevien de l’escena post-punk que va generar tantes i tantes bandes històriques, etapa pre-grunge. És el primer àlbum com a banda, però tenen el cul pelat de moure’s pel submón musical d’Albany, Nova York, que sortirà via Tape Drift, Skell Recordings i Philthy Rex Records. El grup el formen Eric Hardiman (baix), Mike Griffin (guitarra) i Phil Donnelly (bateria) que son qui generen aquest tapiç de gruixos sonors, perfectes per ser rematats amb els poemes i la veu de Karen Schoemer al capdavant.

Hi ha ressons molt especials, Patti Smith, Yo La tengo, Sonic Youth, que estipulen una visió de camp, perfectament entesa. Han crescut a la vegada, tot i que a Schoemer, Hardiman, Griffin i Donnelly no els arriba fins ara el merescut reconeixement. Alyosha, el primer tema, ens va arrossegant a través dels esgarrips que deixa anar la guitarra a mida que avança la cançó cap a l’interior de la galeria per trobar-nos de front amb els casi quinze minuts d’Ensenada, on el baix d’Eric Hardiman, aixeca una xarxa on quedarem atrapades definitivament pel flux noise. El dibuix rítmic de 36 Ways Of Looking At A Memory, la locura sònica de The Mind Runs A Race And Falls Down o els nou minuts desesperats de Foreign Cities conclouen un àlbum que tanca indiscutiblement i de forma brillant el cercle. Faltaven ells.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada