dijous, 9 de novembre del 2023

EL PODER DE LA CREATIVITAT

MURIEL – “MURIEL”

NOU REGISTRE

El seu àlbum de debut de títol homònim, el va enregistrar a Still Hands, que no és cap estudi professional, sinó la seva botiga de tatuatges a la ciutat gal·lesa de Cardiff.

Zak Thomas va començar en una banda de covers, en la que ràpidament li va picar la curiositat per fer la seva pròpia música. El 2021, progressivament va anar formant una banda, convidant a amics i companys, entre ells a Rachel Crabbe, Andy Oliveri, Will Davies i Jamie Joiner, per a convertir mitja dotzena d’esbossos que tenia amb cara i ulls, en unes primeres cançons, inspirades en músics que escoltava, com Sun Kil Moon, Mount Eerie, Owen o Sparklehorse.

El nom de la banda, Muriel, el va agafar de la novel·lista escocesa Muriel Spark. Per gravar el disc, van desmuntar les lliteres, van penjar alfombres per les parets i van fer unes cabines amb els separadors i en una setmana d’allò més creativa i d’intents treball, es va donar forma a l’àlbum que Zak descriu com d‘ ’un so bastant bo, standar-fi’. Van tenir el suport de dos residents de luxe de la mateixa Cardiff, a la producció de Tom Bromley (Los Campesinos!) i per la masterització van comptar amb Kliph Schurlock (ex-bateria de The Flaming Lips). El disc ha sortit fa tres setmanes via VENN Records.



Lavender By The Frames, és el tercer single que comparteix del que Zak comenta: ‘Va de tenir un impuls creatiu que a vegades has de mantenir fins trobar-li un propòsit. Però aquesta cançó celebra el passar d’aquesta preocupació i deixar-te anar a les moltes formes que pot tenir aquest impuls: abandonar el conflicte amb definicions com treball, passatemps, pràctica i entendre simplement que és fer per fer’. I com deia Picasso, quan et visiti la musa, que t’agafi treballant.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada