dilluns, 20 de novembre del 2023

MONS QUE ES PODEN TOCAR

AMITURE – “MOTHER ENGINE”

NOU REGISTRE

Mesclar les arrels tradicionals del rock amb les noves tendències de l'underground dance, pot ser una opció al desert mainstream.

El duo de Brooklyn Amiture el 2020 en el seu estudi improvisat, van combinar els sons que sortien de l’antic tocadiscos amb el de l’ordinador, i el resultat els va engrescar. L’any passat van treure mig auto-editat The Beach. Ara tenen a punt per llançar el febrer de 2024 el seu debut oficial, Mother Engine. El llançament va a càrrec del segell de Nova York especialitzat en explorar nous talents creatius en format col·lectiu, Dots Per Inch Music.

(fot Cyrus Duff)

Amiture son Jack Whitescarver i Coco Goupil i han treballat en col·laboració amb Matt Norman (Lily & Horn Horse) i Henry Birdsey. Whitescarver i Goupil es coneixen de fa anys. Van arribar a tocar junts en una banda en la seva època d’estudiants universitaris, abans de continuar per camins separats com artistes visuals. El 2021 van decidir unir esforços de nou i experimentar en sonoritats que uneixen també dos mons en teoria distants, el nocturn de la ciutat i el recolliment del nord de l’estat de Nova York.



El resultat no podia ser més encoratjador. En un procés de tipus escultòric, van anar construint a partir de loops de bateria i cops de guitarra tot un espai on circular per un món ple de simbologia. ‘L’àlbum està compromès amb una tensió sensual impulsat per ritmes captivadors amb lletres centrades en la condició humana’ expliquen. D’aquest Billy’s Dream, un dels dos temes compartits, és Whitescarver que diu: ‘És un resum del que podria ser el nostre procés de gravació, trobar moments de 1 a 4 segons i re-configurar-los com un collage. La forma en com la vam escriure, va tenir tan a veure escoltar com tocar. Líricament, és la història que tots coneixem: un home que vol destruir tot el què té, no pot controlar-se i no sap per què’.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada