diumenge, 5 de novembre del 2023

PER DIMENSIONS DESCONEGUDES

LEA BERTUCCI – “OF SHADOW AND SUBSTANCE”

NOU REGISTRE

La sincronització entre coneixement i deriva és un regal que algunes persones poden aportar a l’existència dual d’uns quants.

Cal un compromís com el de la compositora i músic de Nova York Lea Bertucci. Mitjançant l’exploració dels timbres, textures i les diferents dimensions harmòniques, ha passat a formar part del grup de les brillants experimentacions de Cage o Tony Conrad. El saxofon, el clarinet o el vibràfon, son algunes de les seves eines de treball, amb l’assistència de processos d’improvisació, connexions multicanals i tecnologia d’àudio experimental.

(fot Katherine Finkelstein)

Porta més d’una dècada funcionant. El 2021 va crear el seu propi segell, Cibachrome Editions, amb el que ja ha editat un parell d’àlbums, A Visible Length Of Light i Murmurations, amb el també músic experimental Ben Vida. Ara, per a primers de desembre, te a punt Of Shadow And Substance, títol que vol ser una picada d’ull, a un episodi de la sèrie de televisió The Twilight Zone.



Ha compartit aquest Vapors, del que Bertucci explica: ‘IA “vapor” és una molècula que existeix en el límit entre un estat líquid, gasós o sòlid, i el terme arcaic “vapors” era una expressió pseudocientífic per a diagnosticar diferents tipus d’histèria en les dones’. Un increïble treball amb dues extenses composicions, on es dissipa tot estat sòlid. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada